growers-best-logo.jpg

Facebook

Twitter

Kwekerij De Molenkamp

Aan de rand van het gelderse dorp Brakel vindt u Kwekerij De Molenkamp. Deze kwekerij is al meer dan 40 jaar een familiebedrijf en wordt momenteel geleid door de gebroeders Gert-Jan en Sander Klop. De bloemenkwekerij beslaat in zijn huidige vorm uit een totale kas-oppervlakte van 17000 vierkante meter en is voorzien van de laatste moderne technieken zoals WKK energie voorziening en assimilatie belichting.

Gert-Jan: "Het bedrijf bestaat al sinds 1973. De vader van ons, Gerrit Klop, begon begin 70-er jaren samen met zijn 4 broers met het kweken van aardbeien en tomaten. Enkele jaren later maakte men de overstap naar het kweken van chrysanten. Leuk om te melden is dat de broers als een van de eersten in Nederland gebruik maakten van een oogstband met een touwtjes systeem. In 1995 nam onze vader het bedrijf geheel over van zijn broers en kwamen Sander en ik in het bedrijf. In een van de kassen combineerden wij chrysantenteelt met de teelt van zomerbloemen."

In 2002 namen Gert-Jan en Sander het bedrijf over van hun vader Gerrit. Tevens werd toen een groot nieuwbouw-project gerealiseerd. Ook qua assortiment vond er een verandering plaats: in 2009 werd overgeschakeld van het kweken van Anastasia Wit en Sunny (geplozen) naar de Anastasia Dark Green. In 2015 werd besloten om te starten met een gecombineerde teelt. Van week 5 t/m week 32 kweken wij celosia’s (soorten Act Dara, Act Inca, Act Rima, Act Vida, Act Zara en Springgreen) en van week 33 t/m week 4 telen wij troschrysanten (soorten Anastasia tros in de kleuren wit en sunny).

De afzet wordt verdeeld over de veilingen van Aalsmeer, Naaldwijk Plantion en Naaldwijk Bloemistenklok. Daarnaast gaat een deel van de afzet door directe verkoop van de hand en ook via Floramondo.

Sander: "De kwaliteit van ons product staat voorop zowel bij de chrysanten als bij de celosia’s. Zo oogsten wij onze celosia's gefaseerd en hierdoor zijn wij in staat om gelijke takken met gelijke kammen te bossen.

Dankzij de Quality Flower Group kunnen wij met een kleine groep chrysantenkwekers onze krachten bundelen hetgeen vele voordelen oplevert. Zowel aan de in- als verkoopkant. Een vaste relatiebeheerder (Chris Biesheuvel) behartigt onze gezamenlijke belangen.

Ons assortiment (tros)chrysanten is beschikbaar van week 45 t/m week 11


Ons assortiment celosia is beschikbaar van week 12 t/m week 44


Voor meer productinformatie kunt u contact opnemen met:
Kwekerij De Molenkamp
Molenkampsweg 35
5306 VN Brakel

Telefoonnummer: +31(0)610281901 of +31(0)617734768
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.