growers-best-logo.jpg

Facebook

Twitter

Kwekerij De Monnikenwaard

Kwekerij De Monnikenwaard is eigendom van Maurice van Tuijl. Maurice heeft de kwekerij per 1 januari 2018 overgenomen van zijn ouders Jan en Rachel van Tuijl. Een logische voortzetting van de land- en tuinbouw bedrijvigheid die de "Van Tuijlen" al generaties lang uitoefenen aan de Hogeweg in Nieuwaal.

Omstreeks 1920 werd er in de Bommelerwaard een begin gemaakt met het kweken van aarbeien onder het zgn. "plat glas", wat ook aan de Hogeweg gebeurde. Later, omstreeks 1950 kwamen daar ook kassen bij die werden gebruikt in combinatie met herfstteelt tomaten. In 1975 is De Monnikenwaard overgeschakeld naar de teelt van freesia's, wat tot 1986 duurde. In dat jaar is de start gemaakt met het kweken van jaarrond chrysanten. Het bedrijfsoppervlakte verloop ziet er ongeveer als volgt uit:
1986 - 1989: 6.500 m2
1989 - 2001: 19.500 m2
2001 - heden: 58.320 m2


In 2015 bestond de helft van het totale bedrijfsoppervlak nog uit trochrysanten en de andere helft uit Santini’s. Maar tussen 2015 en 2017 is De Monnikenwaard volledig overgeschakeld naar de teelt van Santini's. De aanvoer gaat hoofdzakelijk via de klok, maar directe verkoop is inmiddels vast onderdeel van de marketing strategie geworden. Met hoogtijdagen is een groter gedeelte directe verkoop een streven.
De productie bedraagt ongeveer 450.000 takken per week, waarbij de kwaliteit (en logischerwijs de versheid) van het product voorop staat. Er is recentelijk geïnvesteerd in een gloednieuwe uiterst moderne inhoesrobot. Deze is geschakeld aan een volautomatisch weegstation wat ons in staat stelt optimaal te kunnen sorteren op gewicht en kwaliteit. Tevens is hierdoor de kans op beschadiging van de takken tijdens het verpakken nihil.Gewasbescherming gebeurt zoveel mogelijk biologisch. Daarnaast is energiemanagement een belangrijk onderdeel van het bedrijf. De aandacht ligt op het realiseren van een zo laag mogelijk gebruik van energie en grondstoffen. Zo worden o.a. de waterstromen via een uitgekiend drainagesysteem gerecirculeerd, wat besparing aan meststoffen oplevert. Zo dragen wij ons steentje bij aan het milieu.

Ons lidmaatschap van de Quality Flower Group verstevigt onze relatie met de afnemers. Daarnaast zorgt de Quality Flower Group voor een sterke toename van de directe verkoop. De Monnikenwaard is een moderne kwekerij die voor een concurrerende prijs vele bloemenwensen kan invullen.

Assortimentsoverzicht Santini's:

 

Voor meer productinformatie kunt u contact opnemen met:
Kwekerij Monnikenwaard
Hogeweg 10
5313 BA Nieuwaal

Telefoonnummer: +31(0)418-561872
Mobiel: +31(0)650283159
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.